Μπήκε φουριόζος στην Formula 1 και την κατέχτησε νωρίς.. σε δύο χρόνια “φόρεσε” το στέμμα του πρωταθλητή και είχε ήδη νικήσει τον Fernando Alonso στην μεταξύ τους μονομαχία του 2007. Φέτος όμως, τέσσερα χρόνια μετά, ο Hamilton δείχνει ότι πάσχει από το ίδιο σύνδρομο που σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες έπασχε και ένας μεγάλος φόβος του Βρετανού … Η αράχνη.
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η αράχνη ήταν μια πανέμορφη κοπέλα που κεντούσε υπέροχα. Τα κεντήματα της ήταν μοναδικά, τόσο που μόνο με της Θεάς Αθηνάς (η οποία φημιζόταν για την τέχνη της υφαντικής) θα μπορούσαν να συγκριθούν. Μόνο που η ανόητη και υπερβολικά φιλόδοξη αράχνη άρχισε να διαλαλεί πως τα δικά της κεντήματα ήταν ακόμα καλύτερα από την θεάς Αθηνάς.
Η θεά το έμαθε και η τιμωρία της αλαζονικής κοπέλας ήταν να την μεταμορφώσει σε ένα μικρό και άσχημο πλασματάκι του οποίου όμως δεν του στέρησε την τέχνη που ήξερε να κάνει τόσο καλά.. να υφαίνει.
Ο Lewis Hamilton σε παλαιότερη συνέντευξη του (πριν ακόμα μπει στον κόσμο της Formula 1) είχε δηλώσει πως δεν θα τον φόβιζε ποτέ να κάνει κάτι συναρπαστικό (το αποδεικνύει με την επιθετική οδήγηση του), παρόλα αυτά όμως φοβάται τις αράχνες…
Τα ψέματα στην Μελβούρνη το 2009 (αν και εκεί ίσως παρακινήθηκε από την Mclaren), το περιστατικό με το safety car πέρυσι στην Βαλένθια, αλλά και μερικές αμφιλεγόμενες κινήσεις όπως αυτή στο Spa το 2008 που του στέρησε την νίκη (και θα μπορούσε και το πρωτάθλημα) είναι μερικά από τα παραδείγματα που είχαν αφήσει μερικά στίγματα στο μητρώο του Hamilton.
Φέτος όμως ο Lewis έκανε το φυσιολογικό να φαίνετε συνηθισμένο. 5 drive through penalty, μερικές επιπλήξεις ακόμα από τους αγωνοδίκες, “επεισόδια” εντός και εκτός πίστας με Maldonado και Massa, υπερβολικές και λανθασμένες κινήσεις που έχουν οδηγήσει σε επαφές και συγκρούσεις (Webber και Button σε Καναδά, Massa και Maldonado σε Μονακό, Kobayashi σε Spa και Massa στην Σιγκαπούρη), δηλώσεις για την δυναμική της Mclaren και συγνώμες από το twitter εκ των υστέρων, συνθέτουν το πάζλ της φετινής αγωνιστική χρονιάς του Lewis Hamilton του οποίου καρφιτσώθηκε και το παρατσούκλι “crash boy”.
Στατιστικά διανύει την χειρότερη του χρονιά στην Formula 1, παρόλο που η φετινή Mclaren είναι σαφώς καλύτερη από εκείνη του 2009 σε αναλογία με την δυναμική των αντιπάλων.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις της κοπέλας του Nicole Scherzinger πως ο Hamilton έχει φορέσει τα αποκαλυπτικά ρούχα της μας θυμίζουν David Bechame. Άγγλος επίσης, πολύ ταλαντούχος στον τομέα του (ποδόσφαιρο), αλλά άνθρωπος που στην πορεία της καριέρας του διάλεξε διαφορετική κατεύθυνση. Πρώην Spice girls η Victoria Bechame, πρώην Pussycat Doll η Nicole Scherzinger. Πολλά κοινά και κατά σύμπτωση εδώ και ένα χρόνο ακόμα ένα. Κοινή εταιρία μάνατζμεντ (19 Entertainment).
Την ίδια ώρα διαβάζεις πως ο Hamilton έχει σηκώσει την μύτη μέχρι τον ουρανό, καλεί celebrity στα gp, πιστεύει και δείχνει πως είναι ο καλύτερος, το λιγότερο.. Ayrton Senna. Δείχνει σαν ένα άνθρωπο που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά τους νέους ορίζοντες που του έφερε η πολύ γρήγορη επιτυχία στην Formula 1. "Για να μάθεις να κερδίζεις, λέει μια ρήση, πρέπει πρώτα να μάθεις να χάνεις", και ο Hamilton φαίνεται πως είναι στον σκληρό δρόμο του να το μάθει αντίθετα.
Ο Hamilton αρχίζει να βιώνει την άνοδο και την πτώση ενός ειδώλου και πρέπει να αντιμετωπίσει τον σκληρότερο εχθρό του. Τον ίδιο του τον εαυτό όπως είπε και ο Edde Irvine πρόσφατα.
Φαίνετε πως είναι η ώρα ο Hamilton να κοιτάξει ξανά και να θέσει από την αρχή της προτεραιότητες του.. αν είναι η Formula 1 θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα του ξανά εκεί πριν είναι πολύ αργά και τον προλάβει η Νέμεσις. Σαν την αράχνη που τόσο πολύ φοβάται…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου